Klinikai fogászati higiénikus

A képzés OKJ száma: 54 720 02
Nyilvántartásba vételi szám: E-000776/2014/A002

A klinikai fogászati higiénikus képzés 10 hónapos OKJ képzés, mely államilag elismert szakmai képzettséget nyújt.

Klinikai fogászati higiénikusnak (dentálihigiénikusnak) olyan személyek jelentkezését várjuk, akik vagy már dolgoztak egészségügyi - elsősorban fogászati - területen asszisztensként, vagy örömmel tevékenykednének az egészségügyben, és akik ehhez magas szintű szakmai tudást kívánnak szerezni. A képzésre történő jelentkezéshez szükséges vagy a fogászati asszisztensképzés sikeres befejezése, vagy más szakirányú egészségügyi végzettség felmutatása és korábban letett sikeres érettségi vizsga. A klinikai fogászati higiénikusok amellett, hogy másokon segítenek, folyamatosan közreműködnek a fogorvosok munkájában, és számos munkafolyamatot teljes felelősséggel egyedül végeznek el. Környezetükre nézve igényesek, precízek, magas szintű fogászati és anatómiai ismeretekkel rendelkeznek.

A klinikai fogászati higiénikus képzés elvégzését követően képes a fogászati rendeléseken előforduló adminisztrációs feladatok ellátásra, klinikai betegellátásban való közreműködésre, kórházak és rendelőintézetek fogászati rendelőiben előforduló asszisztensi feladatok ellátására, fogorvosok mellett a fogászati kezelésekben való közreműködésre. A dentálhigiénikus szakember önállóan tudja fogadni a pácienseket, önállóan egyeztet velük a kezelések időpontjáról, illetve időtartamáról, és megadja a szükséges felvilágosítást a kezelésekkel kapcsolatban. Ezen túlmenően a klinikai fogászati higiénikus képes önállóan szájhigiéniai ellenőrzést és tanácsadást végezni.

A klinikai fogászati higiénikusok tiszta, precíz orvosi környezetben tevékenykednek, saját munkájukkal szemben is igényesek, értéket jelent számukra, hogy kulturált környezetben a többi ember számára is értékes tevékenységet végeznek. 

A klinikai fogászati higiénikus mindenkor a legjobb tudása szerint működik közre a fogorvosi munkában, hogy a fogorvos a betegeket zökkenőmentesen, gyorsan és körültekintően láthassa el.

Bejelentkezés

Várjuk Önt a Füredi sétány 7. szám alatti magánrendelőnkben.
Bejelentkezés a
+36 99 510 628
telefonszámon,
rendelési időben
H-Sze-P: 8:00-13:00 óráig
K-Cs: 13:30- 18:00 óráig

Fogászat

A Novodent teljes körű fogászati ellátást biztosít pácienseinek. Esztétikai és fogmegtartó kezeléseken túl fogpótlásokat és szájsebészeti eljárásokat is végzünk magánrendelőnkben. 

Tovább »

Képzések

Fogászati rendelőkben és klinikákon dolgozó fogorvosi asszisztensek képzését a Novodent évek óta magas színvonalon végzi. Tekintse meg 2019. szeptemberében induló képzéseinket! Nyilvántartási szám E-000776/2014

Tovább »

Szállást is szeretne?

Ha távolról érkezik, kezelése több napot vesz igénybe, szívesen ajánlunk különböző kategóriájú hoteleket, panziókat, vagy bérlakásaink valamelyikében is eltölthet néhány napot.

Tovább »